WADA umhugsar at merkja ítróttarstjørnurnar við GPS

Altjóða antidopingfelagskapurin WADA umhugsar sambært norska kringvarpið NRK at merkja allar ítróttarstjørnur við GPS, til altíð at kunna finna tær, tá ið tilvildarlig dopingtest skal gerast. Norskir skískjúttin Halvard Hanevold viðmerkir í greinini, at ‘whereabouts’-reglurnar longu sum er eru so mikið strangar, at teir tað sama kunnu íðkararnar til GPS-merktar bjarnir: “De har ganske god kontroll på oss allerede, slik det er i dag. Så om vi skal gå rundt som en GPS-merka bjørn, går det kanskje litt langt”

3 thoughts on “WADA umhugsar at merkja ítróttarstjørnurnar við GPS”

    1. Tað vildi verið nemt at sent íðkaran éin veg, og so onkran annan ein annan við fartelefonini.

      Nei, einasta loysn er at brennimerkja tey, onkunsvegna. Ella smíða eina RFID flís við GPS inn í skallan 😉

      1. Straffurin fyri at snýta skal broytast. Tað er at fara í rættin við snýtarum. Hevur ein fingi pening burturúr, so er tað inn at ruska tremmur eftur somu reglum sum teir í stjala eru straffaðir eftir + sjálvandi ALDRIN at kunna vera við aftur í ítrótti. Danir hava hug til at ganga undan tá ið tað kemur til ANTI doping, men hava ikki dirvi til at fara allan vegin, tí hava teir doping syndarar hvørt ár. Fólk sum hava snýtt seg til milliónir av krónum. Hvør ólukkan kann síggja upp til Bjarne Riis og so tosa um at doping er nakað verri nakað? Hyklarar.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.