Fjórði hvør flaggberi var svimjari, nú á OL í Tokyo

Eitt sum sló okkum ið fylgdu við setanini av Olympisku Leikum í Tokyo í gjár, var hvussu ofta tey nevndu ein svimjara sum flaggberi. SwimSwam hevur ein lista her, sum sigur at tey vóru heili 86 svimjarar tilsamans, umframt 3 vippuleyparar og 2 vatnpololeikarar, har eg fái talið av samlaðum flaggberum at vera eini 331, við at telja í hond her í listanum á Wikipedia.

Orsøkin er sjálvsagt einamest, hvussu væl hendan setanin lá í mun til ítróttin annars, har eitt nátturligt krav er at ítróttarfólkini eru til staðar og klár til at luttaka eisini í setanini. Millum annað skuldu tey nú hava fingið úrslit frá koronatest við komu í Tokyo, áðrenn setanina. Sambært SwimSwam so átti svimjingina so nógv flestar flaggberar, har frælsur ítróttur átti næstflestar 69, og judo triðflestar 30.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.