So er tað OL í Tokyo

Í morgin verða Olympisku Leikir 2020 settir við hátíðarhaldi frá kl 20:00 japanska tíð, sum vegna tíðarmunin á 8 tímar er kl 12:00 í Føroyum, og leygardagin byrjar so svimijstevnan í Tokyo Aquatics Centre. Sí skránna her

Vegna amerikanskt sjónvarp er skráin heldur øvut, at innleiðandi riðlarnir eru út á dagin, frá kl 19:00 lokala tíð sum frá er kl 11:00 í Føroyum, meðan finalurnar eru fyrrapart, frá kl 10:30 lokala tíð sum er frá kl 02:30 um náttina í Føroyum.

Kappast verður í 15 stevnupørtum, soleiðis at tey byrja við innleiðandi nú leygarkvøldið og finalum sunnumorgunin, og koyra á tann hátt til og við finalur leygarmorgunin í næstu viku, áðrenn finalur aftur sunnumorgunin.

Tað sær út til at Kringvarp Føroya fer at vísa setanina beinleiðis, umframt í forsøkið frá øllum førum parti av svimjistevnuni, sum sær út til at samsvara við skránna hjá DR:

Skráin hjá KVF steðgar í løtuni har, men kunnu vit gita at hon síðani fylgir DR:

  • Mik 28. juni kl 06:00-07:00 – Finalur sambært DR
  • Mik 28. juni kl 14:00-14:45 – Innleiðandi sambært DR
  • Hós 29. juni kl 07:05-09:00 – Finalur sambært DR
  • Hós 29. juni kl 14:40-16:00 – Innleiðandi sambært DR

Og har steðgar so skráin hjá DR, beint nú

Orsøkin til at tað er forskotið og summar tíðir eisini stytt, er vælsagtans at tað í prinsippinum er Discovery sum eigur donsk sjónvarpingina frá OL í svimjing (og rógving), meðan DR so eigur aðrar greinar. Sí býtið her, í grein frá í desember 2019.

So um føroyingar ynskja at síggja svimjingina (og rógvingina við Sverra Nielsen) beinleiðis, er tað væl á Discovery+ at man skal fara, sum hevur skrá ið bendir á at tey senda alt tað heila beinleiðis og uttan stytting.

Um ikki man hevur atgongd til aðrar ræsur, hjá til dømis norðmonnum, íslendingum ella svium, ella hjá amerikanarum.

PS. Discovery+ vil væl møguliga ikki góðtaka føroyskt gjaldkort, men tað vil Eurosport – sum er rásin har Discovery+ vísir OL.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.