little mermaid statue by waterside

Frágreiðing frá Dansk Svømmeunion um hví liðsvimjingin 4×200 frí fyri kvinnur ikki fær luttikið á OL

Lesið her á svoem.org

Tirsdag den 15. juni orienterer Dansk Svømmeunion holdkappens svømmerne om, at Danmark er blevet tildelt en nationsplads i 4×200 meter fri, og Danmarks Olympiske Komité har godkendt deres udtagelse til holdkappen.

Mandag den 21. juni hører Dansk Svømmeunion for første gang fra FINA vedr. holdkappen. FINA præciserer, at holdkapsvømmere som minimum skal opfylde det individuelle B-krav på 200 meter fri eller have et A-krav i en hvilken som helst anden disciplin. Dagen efter den 22. juni inviterer Dansk Svømmeunions sportslige ledelse holdkapsvømmerne til et møde om situationen. På mødet aftales, at svømmerne holdes løbende orienteret om og opdateret på sagens udvikling, ligesom svømmerne gøres opmærksomme på, at sportspsykologisk ekspertbistand fra Team Danmark bliver stillet dem til rådighed, hvis de har behov herfor.

I de følgende dage er Dansk Svømmeunion i tæt kontakt med FINA på såvel administrativt som på politisk niveau. Både for at udfordre tolkningen og lovgrundlaget, for at rette kraftig kritik af processen, at gøre opmærksom på at andre lande er i samme situation og at FINA’s tolkning kan føre til tomme baner ved OL i 4×200 fri for kvinder og/eller et lavere sportsligt niveau. 

Efter et intenst forløb modtager Dansk Svømmeunion ved midnatstid den 29. juni et sidste svar fra FINA, der konkluderer og garanterer, at der ikke vil være holdkapper ved OL, hvorpå der er svømmere, der ikke som minimum opfylder individuelle b-kravtider. 

I tæt dialog med Danmarks Idrætsforbund aftales at informere svømmerne dagen efter den 30. juni angående den nedslående nyhed.

little mermaid statue by waterside
Photo by Robert Fisk on Pexels.com

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.