Team Danmark ávarar ímóti harðari venjing (!)

Lesið her á teamdanmark.dk:

Der findes meget lidt viden om, hvordan coronavirus påvirker atleter i hård træning. Men atleter og alle andre bør ikke udføre ekstremt udmattende træning i øjeblikket. Det kan muligvis medføre en øget risiko for infektioner.

Der er tidligere lavet få studier, som bygger på en teori om, at der kan være et såkaldt ‘open window’ efter meget hård træning (dvs. ekstremt udmattende træning), hvor immunforsvaret kan være svækket i timerne efter træning. Teorien er, at man ved meget hård træning er mere modtagelig overfor infektioner, og teorien understøttes af studier på maratonløbere, som viser øget forekomst af luftvejsinfektioner i dagene efter et løb.

Derfor anbefaler Team Danmark, at man ikke skal udføre ekstremt hård træning i disse uger, og man skal som altid være forsigtig i forhold til overtræning. Det råd er i øvrigt gældende uanset, om vi har coronavirus eller ej, forklarer Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Kelda: Team Danmark

Hetta passar lukkutíð rættiliga væl við tað sum eg skrivaði her í gjár, at tað nú handlar um fyrst og fremst likamligu (og sálarligu) heilsuna.

Men, ansið eftir við til dømis at fara undir veruliga rennivenjing, nú, um tit ikki eru von við tað. Tað er betri at bara ganga sama strekki.

Hovedfokus for alle lige nu er at undgå at blive smittet. Det skal også være atleternes fokus, og som altid skal man undgå træning, hvis man ikke føler sig på toppen. Jeg er ikke bekymret for de atleter, vi samarbejder med, er vant til at træne klogt og målrettet. Det gør de året rundt, også når der er andre vira i omløb. Men vi skal alle tænke os om og være ekstra forsigtige. Det gælder også i forhold til træningen, siger Lone Hansen.

exhausted runner photo

One thought on “Team Danmark ávarar ímóti harðari venjing (!)”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.