little mermaid statue by waterside

Keðilig støða hjá dønum eisini: Fáa ikki møtt við OL-liði í 4×200 frí fyri kvinnur, tí svimjarnir ikki allir hava klárað B-kravið

Lesið her á TV2 – søgan minnir um hana hjá póllendingum herfyri, at tey hava dúvað uppá at kunna fáa eyka svimjarar við til liðsvimjingina, sum tó ikki hvør sær lúka formliga kravið sum einstaklingur, og har FINA tí ikki góðtekur luttøkuna.

Støðan hevur tó verið kend í eina tíð, sí t.d. kjak her á Facebook-síðuni hjá Dansk Svømmeunion fyri nøkrum vikum síðani. Eftir øllum at døma hevur kravið frá FINA verið, at hesir eyka svimjarar skuldu hvør sær hava klárað B-kravið til kappingina fyri einstaklingar, sum tær ikki allar hava.

Úrslitið er, at Danmark ikki fær luttikið við annars tilsamans kvalifiseraðu liðsvimjing í 4×200 metra frísvimjing fyri kvinnur, og at Marina Heller Hansen, Amalie Søby Mortensen og Maj Howardsen tí heldur ikki sleppa til OL í Tokyo.

I midten af juni var svømmerne en del af OL-mediedagen, hvor de lavede aftaler om interviews, bestilte tøj, underskrev papirer, lavede PR-billeder, forberedte akkreditering, fik foredrag om OL og modtog mails om rejsen. Men deltagelsen blev stadig ikke offentliggjort.

Formaliteter, der aldrig blev formelle. 30. juni ringer Dansk Svømmeunion med en dårlig nyhed. 4×200 meter-holdkappen er blevet afvist, og de skal ikke deltage ved OL alligevel. De skal de ikke, fordi de manglede at bestå nogle af FINAS b-kravtider. Tider, der kan og skal opnås i direkte finaler og indledende heats inden legene i Tokyo.

I udtalelsen til TV 2 SPORT skriver svømmerne, at de gentagne gange har gjort Dansk Svømmeunion opmærksom på, at b-kravtiderne er en betingelse, hvorfor svømmerne mente, at det var en god idé at undersøge, om det også var det.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Merete Riisager, der direktør i Dansk Svømmeunion, og hun oplyser, at unionen modtog bekræftelsen om OL-deltagelsen fra Svømmeforbundets Verdensorganisation (FINA), men at betingelsen om b-kravtiderne ikke fremgik.

Er der ikke gået noget galt i kommunikationen mellem jer, FINA og svømmerne?

– Man kan altid sidde og efterrationalisere, men det er ikke så kompliceret. Det er sådan, at FINA melder ud, at holdkappen skal med, men skriver ikke med, at de skal overholde b-kravtiderne. Det bliver så klart ved en senere lejlighed. I det gap (hul, red.) har vi selvfølgelig holdt svømmerne informeret, og derfor er skuffelsen selvfølgelig rigtig stor, siger Merete Riisager.

little mermaid statue by waterside
Photo by Robert Fisk on Pexels.com

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.