FINA byggir nú svimjihyl í Butan og depil í Suðurafrika

Nýkosni FINA-forsetin undirskrivaði í dag avtalu um bygging av svimjihyli í Butan, og um samstarv til at fáa í lag ein menningardepil í Suðurafrika. Hetta sum liður í ætlanini hjá nýggja forsetanum, at styrkja um menningarpartin av virkseminum hjá FINA, og at stuðla serliga teimum sum hava tørv á tí.

FINA skrivar at svimjihylurin í Butan verður hin fyrsti nakrantíð í landinum, sum tá má vera soleiðis til rættiliga svimjing, við tað at finnast hyljar í hotellum og líknandi. Hann verður bygdur í høvuðsstaðnum Thimpu, sum liggur í 2400m hædd, á markinum til Himalaia. Har stendur einki um hvussu stórur hylurin er.

Bhutan. Image by Pema Gyamtsho from Pixabay

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.