Gregorio Paltrinieri smittaður við mononukleosu

AP skrivar her, at italski Gregorio Paltrinieri hevur fingið staðfest mononukleosu, nú bara 1 mánaða áðrenn hann eftir ætlan skal verja sítt OL-meistaraheiti í 1500 metra frísvimjing. Tí luttekur hann heldur ikki á Sette Colli stevnuni í Rom nú í vikuskiftinum, í vón um at koma fyri seg til OL í Tokyo.

Mononukleosa er kanska betri kend sum ‘mussisjúka’ (kyssesyge á donskum, kissing disease á enskum), og er (so vítt eg veit) ikki nøkur serliga vandamikil sjúka, tó so at tann sjúki vera eymur og troyttur í vikur og kanska mánaðir.

Her er ein video við Paltrinieri frá í september 2020, nakað aftaná at hann hevði svomið heimsins næstskjótastu tíð yvirhøvur, í 1500 frí.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.