Sun Yang fer at kæra avgerð CAS

Tað skrivar kinesiska tíðindastovan Xinhua. Trupulleikin hjá honum er bara, mær vitandi, at hetta nú í dag var avgerð í netupp kærumálinum hjá WADA til altjóða ítróttardómstólin CAS, og at næsti møguligi instansur er til sveisiska dómstólin har CAS býr, sum ikki plagar at gera seg inn á tær avgerðir sum verða tiknar í CAS.

It is rare for the Swiss Court to overturn CAS judgments, on grounds of jurisdiction: among cases overturned, the issues have centred on commercial rights, financial penalties and human rights such as in the case of Caster Semenya. For the Swiss court to override a judgment based on the WADA Code and Anti-doping rules and procedures would set a precedent in swimming.

Kelda: SwimmingWorld

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.