München fer at hýsa næstu EvropaMeistarastevnur í 2022

Nú má man halda tunguna mitt í munninum – Tí talan er ikki um Evropeisku Leikir hjá evropeisku olympisku nevndini EOC, og eiheldur neyðturviliga um EM í svimjing; men hinvegin um samankoyringina av EvropaMeistarastevnum í fleiri ítróttum sum fyrstu ferð varð roynt í Glasgow og Berlin í 2018.

Lesið her á Inside The Games

Munich has been named as host of the second edition of the multi-sport European Championships in 2022.

Athletics, cycling, golf, gymnastics, rowing and triathlon have also been confirmed for the sports programme in the German city.

All six sports featured at the first European Championships in Glasgow and Berlin last year, alongside aquatics which has not been confirmed for a repeat appearance.

Leggið til merkis hatta síðsta, at ‘aquatics has not been confirmed’. Inside the Games skrivar víðari um hetta:

The absence of aquatics, one of the biggest sports on the Olympic programme, would leave a major hole.

Swimming, open water, artistic swimming and diving competitions all took place in Scotland in 2018.

insidethegames has asked for comment on aquatics from the European Championships and European Aquatics.

Tiltakið í Glasgow í 2018 var sera væleydnað, í øllum førum tá ið hugsað verður um sjónvarpshyggjaratølini. Sum skilst var ætlanin longu í 2018 at næstu leikir skuldu verða í Týsklandi, har býir sum Dortmund og Køln vóru uppá tal, umframt aftur Berlin. Men nú varð tað so til München, eisini til at markera at tað tá eru 50 ár síðan OL í München í 1972.

UPDATE – Sport Business skrivar nú soleiðis:

“LEN [aquatics’ European body] is looking to another host city in Europe to organise their European Aquatics Championships as for them the facilities in Munich did not fulfil their technical requirements after they discussed having the event in Munich. Let’s see what host city and date is chosen by LEN for 2022. If these are compatible, and the European Championships 2022 participation requirements are fulfilled, LEN could still be considered by the EC2022 board.

munich photo

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.