Teldusníkar leka enn meira WADA dáta, umfatandi eisini Pernille Blume

WADA váttar at russiskir teldusníkar nú hava likið enn meira tilfar úr dátugrunnunum hjá WADA, nú umfatandi 25 íðkarar úr USA, Týskalandi, Stórabretlandi, Kekkia, Pólandi, Rumenia, Russlandi og Danmark. Ein teirra er danski svimjarin og OL-gullvinnarin Pernille Blume, sum nú vísir seg at taka astmaheilivág.

Danir eru sjálvsagt í øðini, tí at hetta er trúnaðardáta. Stjórin fyri Anti Doping Danmark sigur at Blume hevur neyðuga undantaksloyvi til at taka astmaheilivág, og at tað sostatt ikki er nakað ólógligt í tí sum teldusníkarnir hava lagt út. Stjórin í Dansk Svømmeunion er í øðini, um at sovorðið privat er almannakunngjørt.

Og derfor er det en irriteret Pia Holmen Christensen, direktør i Dansk Svømmeunion, som Ekstra Bladet fanger torsdag.

– For det første har Pernille ikke gjort noget galt. Det er meget vigtigt at understrege her, siger hun som det første.

Hun forsøger at holde tungen lige i munden, da hun efter at have trukket vejret dybt, uddyber sin reaktion på morgenens historie.

– Det er Pernille, der er offeret her. Og så skal man læse, at der er en doping-mistanke. Sådan noget pis, kommer det bramfrit fra Pia Holmen Christensen.

– Jeg aner jo ikke, hvor det er gået galt, men WADA er blevet hacket, og man kan ikke vide sig sikker mere. Vi stiller krav til atleterne i forhold til deres forbrug af medicin, og så stiller de krav til os om ikke at udlevere det til nogen.

– Har man astma, har man sikkert ikke noget imod at dele det med venner og familie. Men jeg ville da personligt ikke have, at det stod i Ekstra Bladet. Mit privatliv kommer da ikke familien Danmark ved, siger Pia Holmen Christensen.

Lesið her á Ekstrabladet

Russarar lýsa støðuna ógvuliga litað her

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.