Trý dopingfólk hjá FINA leggja frá sær vegna rokið í Rio

Írsku RTÉ bóru tíðindini í gjár, at sjálvur formaðurin í antidopingareftirlitsnevndini hjá FINA leggur frá sær, umframt tveir aðrir limir úr nevndini á átta, tí at FINA ikki vildi fylgja einmælta tilmælinum frá nevndini, um hvussu hvør einstakur russi skuldi kannast áðrenn møguliga luttøku á OL í Rio.

Í staðin sóu tey fyrst tá ið kappast varð, hvør ið slapp at luttóku, og fingu heldur ikki svar uppá eitt bræv har tey tá bóðu um frágreiding frá FINA.

FINA verjir seg í dag við, at OL er eitt tiltak undir IOC, har avgerðin um russararnar varð tikin av IOC og CAS, og at hóast tey í FINA greiddu frá støðuni hjá hesi nevnd, so lá endaliga avgerðin ikki hjá FINA.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.