Mads Glæsner missur eisini HM-gullið í 1500 frí

Danska svimjisambandið hevur júst sent út tíðindaskriv ið staðfestir, at Mads Glæsner eisini missur sítt heimsmeistaraheiti í 1500 metra frísvimjing, frá HM í Istanbul í desember 2012. Harvið er Pál Joensen nú formelt silvurvinnari frá HM í Istanbul 2012; og um vit minnast aftur til sjálva kappingina, so kann ein bara gita hvussu tað hevði gingið, um ikki Glæsner hevði verið so væl fyri.

Eg endurgevi her niðanfyri tíðindaskrivið frá Dansk Svømmeunion

Mads Glæsner fratages guldmedaljen i 1500 m fri fra VM på kortbane 2012

Dansk Svømmeunion udsendte søndag en pressemeddelelse i forbindelse med, at den danske topsvømmer, Mads Glæsner, har fået en dopingdom af FINAs dopingpanel i Lausanne. Beskrivelsen af dommen, som den fremgik af søndagens pressemeddelelse, må nu præciseres, da FINA har understreget, at Mads Glæsner ikke blot mister sin bronzemedalje i 400 meter fri, hvor han blev testet positiv, men også mister sin guldmedalje i 1500 m fri ved samme mesterskab. Et løb, han svømmede to dage senere.

DSC07753

Dermed ender dommen for Mads Glæsner med at være på tre måneders karantæne, gældende fra 19. marts, samt fratagelse af både bronzemedaljen i 400 m fri samt guldmedaljen opnået i 1500 m fri.

Som beskrevet i søndagens pressemeddelelse blev Mads Glæsner testet positiv for stoffet Levmetamfetamine i forbindelse med 400 m fri finalen den 14. december. To dage senere, den 16. december, blev Mads Glæsner verdensmester på maratondistancen 1500 m fri. Her blev danskeren testet negativ.

De officielle papirer fra FINAs dopingpanel, som Dansk Svømmeunion har været i besiddelse af siden fredag aften, beskrev ikke klart, hvorvidt dommen inkluderede fratagelse af både bronzemedaljen og guldmedaljen. Det var ikke muligt for Dansk Svømmeunion at få kontakt med FINA i weekenden. Dansk Svømmeunion var af den overbevisning, at dommen skulle læses således, at der ikke var tale om en fratagelse af Mads Glæsners guldmedalje i 1500 m fri.

I dag, mandag, har Dansk Svømmeunion af FINA fået præciseret, at dommen også gælder fratagelse af den guldmedalje, som Mads svømmede sig til den 16. december.

Dansk Svømmeunion beklager den fejlagtige information udsendt søndag i en pressemeddelelse.

For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på mobil: 2920 6161 og på e-mail: ph [at] svoem.dk

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Altjóða svimjisambandið FINA hevur sent út hetta tíðindaskriv í dag:

On December 14, 2012 the swimmer Mads Glaesner (DEN) was tested positive to the substance Levmetamfetamine (Class S.6.b Specified Stimulants) following a doping control test conducted with the occasion of the 11th FINA World Swimming Championships (25m) held in Istanbul (TUR).

The FINA Doping Panel conducted a hearing, in presence of the athlete and his lawyer, on June 14, 2013 and decided the following:

1. In accordance to FINA DC Rule 10.4 to impose on the athlete a period of three months ineligibility, starting on March 19, 2013 (date of his provisional suspension);
2. In accordance to FINA DC Rules 9 and 10.1, to disqualify all results achieved by the swimmer from the date of the test (December 14, 2012). Consequently, the bronze medal won on December 14, 2012 in the men’s 400m free, and the gold medal won on December 16, 2012 in the men’s 1500m free are forfeited.

The new classification of these two events at the 11th FINA World Swimming Championships (25m) Istanbul 2012, is then established as follows:

400m Free
Gold Medal Paul Biedermann (GER) 3:39.15
Silver Medal Yun Hao (CHN) 3:39.48
Bronze Medal Matthew Stanley (NZL) 3:41.01

1500m Free
Gold Medal Gregorio Paltrinieri (ITA) 14:31.13
Silver Medal Pal Joensen (FAR) 14:36.93
Bronze Medal Mateusz Sawrymowicz (POL) 14:38.29

In accordance to FINA DC Rule 13, the athlete may file an appeal to the CAS (Court of Arbitration for Sport) within 21 days from the date of receipt of the FINA Doping Panel decision.

One thought on “Mads Glæsner missur eisini HM-gullið í 1500 frí”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.