Danmark týðandi lutur í doping-framleiðslu og -útbreiðslu

chemo? no thanks!Politiken avdúkar nú at Danmark sambært myndugleikunum hevur »en særlig status på dopingmarkedet«, sum framleiðari og útbreiðari av dopingevnum. Fýra av teimum stóru merkjunum hava nært tilknýti til Danmarkar, til dømis hevur tað eina indiska felagið Alpha-Pharma danskan stjóra og Danmark sum útbreiðsludepil, meðan eitt annað Gen-Shi Labs hevur latið upp danska rannsóknarstovu, umframt at hava eina ógvuliga dansk-ljóðandi teldupost-adressu, um ein vil bíleggja steroidur á netinum. Eitt triðja Diamond flytir inn tóman pakning til Danmarkar, til framleiðslu ella umpakning av dopingevnum har, og eitt fjórða Dragon hevur heimasíðu á einum ambætara í Jútlandi. Og tollmyndugleikarnir halda tað verða løgið, at tey líka ofta fanga størstu dopingnøgdir á veg út úr Danmark, heldur enn inn í landið.

»Det bekræfter desværre vores idé om, at der foregår organiseret dopingkriminalitet i Danmark – og formentlig også i ret stort omfang. Vi må forvente, at det får politiet til at reagere«, siger Jens Evald, formand for Anti Doping Danmark og juraprofessor ved Aarhus Universitet.

Også Skats beslaglæggelser de seneste år tyder på, at Danmark er en ganske aktiv dopingnation. Tolderne finder stadig flere ufortyndede steroider, ligesom de beslaglægger produktionsudstyr og emballage– alt sammen tegn på, at danskere fremstiller steroider til det sorte marked.

(Image courtesy of Dave Campbell, CC BY-NC-ND 2.0)

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.