Børn ið læra tíðliga at svimja mennast skjótari

Gransking á Griffith University í Avstralia bendir á, at børn sum læra at svimja áðrenn tey eru 5 ár, eisini nema sær nógvar aðrar førleikar skjótari enn tey børn sum ikki lærdu at svimja so tíðliga. Fyrst granskaðu tey svar frá foreldrum at 7.000 børnum undir 5 ára aldur í Avstralia, Nýsælandi og USA, og síðani nærkannaðu tey 180 børn í 3-5 ára aldur, við niðurstøðu at svimjararnir ikki bara vóru betri fyri motorisk, bæði í vatni og á landi (eftir øllum at døma líka við undantaki av bóltførleikum :-), men at tey eisini vóru yvir miðal tá ið tað kom til málførleikar, vit og sosialar førleikar. Eisini um man tók hædd fyri hvussu væl familjurnar vóru fyri, hjá børnunum. Her skal nokk fyri ordans skyld nevnast, at granskingin varð stuðlað av eini røð av stovnum við tilknýti til svimjing. Sí The Daily News of Open Water Swimming og Griffith News: “Swimming kids are smarter”

Watch your back !

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.