Fleiri og fleiri donsk børn læra nú bara at svimja á landi

‘Turrsvimjing’ kalla tey tað, til dømis her á Jyllandsposten, at skúlabørn í 20 prosent av donskum kommunum nú bara fáa svimjiundirvísing á landi, tí at tey hava spart tað vanligu, vátu svimjiundirvísingina burtur. Dansk Svømmeunion er sjálvsagt ímóti, og eisini Rådet for større badesikkerhed, meðan til dømis borgmeistarin í Aalborg Kommune heldur at “Det er på grund af økonomien. Vi mener, vi kan bruge pengene bedre. Vi har ikke ansvar for hvert enkelt menneske og derfor heller ikke for deres svømmekompetencer”. Borgmeistarin í Haderslev Kommune angrar og ynskir at fáa svimjingina inn aftur í skránna, tí at hann hevur innsæð at tað var skeivt at taka hana burtur, men til tá er støðan altso at serliga fátøk børn ikki læra at svimja, tí at teirra foreldur ikki hava ráð ella yvirskot til at geva teimum møguleikan uttanfyri skúlatíð.

2 thoughts on “Fleiri og fleiri donsk børn læra nú bara at svimja á landi”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.