Hví lat CAS Cielo svimja og ikki Subirats ?

Stutt sagt so slapp Albert Subirats úr Venezuela (heimsmeistari í 50 firvald á stuttgeil) ikki at svimja á HM í Shanghai, tí at hann vegna rót í svimjisambandinum har tríggjar ferðir ikki hevði verið at finna til dopingtest. Ein straffur sum antidopingdómstólurin CAS nú hevur frídømt hann fyri, so at hann egentliga kundi havt svomið í Shanghai. Men ímeðan hetta stóð á, gjørdi CAS sær ómak at skunda eina aðra avgerð ígjøgnum í Kina beint upp undir HM, sum viðførdi at César Cielo (heimsmeistari í 50 firvald frá nú Shanghai) og 2 aðrir brasiliumenn fingu bara eina ávaring fyri at hava tikið dopingevni. Tí er spurningurin hjá Craig Lord her á SwimNews.com ógvuliga viðkomandi:

The questions for CAS and all involved in seeking fairness and more rigour in the anti-doping system is clear:

  • why, when the Subirats case was known before the Cielo case, did CAS not rush to sit in session in order that the Venezuelan  could swim in Shanghai last month (different treatment for differest swimmers, once more)

Condecoración a Albert Subirats y abanderamiento de Pastor Maldonado

One thought on “Hví lat CAS Cielo svimja og ikki Subirats ?”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.