Lotte og Rikke brúka nú eisini ilttelt

Another on TwitpicDonsku Lotte Friis og Rikke Møller Pedersen hava nú fingið sær illtelt heima í sovikamarinum, sum fyrireiking til klassiskar hæddarlegur, og til at halda blóðvirðini uppi sum longst eftir hæddarleguni.Team Danmark hevur annars kritisera nýtsluna av iltteltum heilt fram til 2009, men hevur nú sambært Lars Johansen á Team Danmarks testcenter broytt støðu:

Det er en åbning for, at danske atleter kan benytte den lovlige teknologi, der er til rådighed. Vi forsøger det på nogle navngivne atleter, som vi ved har erfaring med højdetræning.

Det er en erkendelse af, at teknologien er der, og den kan gøre nytten af den højdetræning, som alligevel udføres, endnu bedre. Det ville være underligt ikke at benytte teltene, når det kan fordoble varigheden af perioden med højdeeffekt på ilttransportkapaciteten.

Rikke Møller Pedersen heldur tað vera strævið at sova í illtelti, tí at har er so heitt, tí at luftin verður tung, og tí at pulsurin fer upp. Men hinvegin sigur hon eisini at úrslitini vísa at hon fær nógv burtur úr at sova í sovorðnum í nakrar vikur eftir hæddarlegu, sum vónandi gevur eitt sindur í síðsta enda.

Friis og Pedersen eru verri enn so tær fyrstu at royna ilttelt, har til dømis avstralska Stephanie Rice í fjør legði út viðfestu mynd, og á Twitter greiddi frá hvussu tað riggaði. Aðrir kendir svimjarar eru til dømis suðurafrikanski Roland Schoeman og amerikanski Ed Moses, og okkara egni Pál Joensen hevur eisini brúkt sovorðið líka síðani áðrenn EJM í Beograd.

Les meira her á SwimNews.dk.

One thought on “Lotte og Rikke brúka nú eisini ilttelt”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.