Nú blandar danski forsetin seg upp í rokið

Kaj Aagard formaður í Dansk Svømmeunion skrivar nú her á svoem.dk:

“Der er for meget røre i dansk elitesvømning p.t. Det er ikke holdbart på den lange bane.”

Vi vil gerne have debat – og den får vi – men det er ikke hensigtsmæssigt for dansk elitesvømning, at den i så stor udstrækning foregår i pressen.

For mig som formand for Dansk Svømmeunion er det vigtigt, at debatten foregår de rigtige steder. Det har bestyrelsen indset, da vi i foråret 2010 tog initiativ til at styrke samarbejdet med eliteklubberne, de klubber, der udvikler og præsterer svømmere til de danske landshold. Vi kan kun udvikle dansk elitesvømning til internationalt niveau i tæt og ordentligt samarbejde med disse klubber.

Hann vísir til nýstovnaða ELITENETVÆRKET, sum hevði sín fyrsta fund fyrst í september, og sum eftir ætlan hevur sín næsta tann 27. november. Har fara tey at leggja fram uppskot til eina nýggja tilgongd, fram ímóti eliteplan 2016, har úrvalsfeløgini verða ein miðdepil í tilgongdini, og tey aktivu verða hoyrd.

Út yvir tað, so ynskir hann frið nú, heldur enn hetta sum er gingið fyri seg í summar og í heyst.

Bestyrelsens initiativ til styrket samarbejde er desværre overskygget af hændelser, skriverier og uro hen over sommeren og efteråret. Der har været kritik, angreb, forsvar og stærke udtalelser i kampens hede. Der har været enkeltepisoder og udtalelser, vi hele tiden har skullet forholde os til.

Dette har ført til ageren, der har taget tiden fra det egentlige: at udvikle dansk elitesvømning.

Hann undirstrikar at stjórnin í Dansk Svømmeunion fylgir ógvuliga væl við gongdini í danskari úrvalssvimjing, og at tey kenna sína ábyrgd. Men nú vil hann vísa á at har faktiskt ein menningartilgongd í gongd, og vónar so annars at arbeiðsfriður verður hjá teimum sum alt snýr seg um, nevniliga svimjararnir og fólkini runt um svimjararnar.

One thought on “Nú blandar danski forsetin seg upp í rokið”

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.