Í DK læra lívbjargarar børnini at svimja, tí at skúlaverkið svíkur

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste er nú farin undir at bjóða grundleggjandi svimjifrálæru á strondini, av tí at fleiri og fleiri ikki duga at svimja. Drukning er næststørsta orsøk til at danir doyggja av vanlukku, sambært lívbjargarunum ofta bara tí at fólk verða kløkk av at fáa eina aldu í høvdið ella vatn í munnin, og so fara í panikk. »Vi ved, at det går ned ad bakke med danskernes svømmefærdigheder, for flere svømmehaller lukker, og der skæres ned på skolesvømningen. Når vi lever i et land med så meget kyst, er det mig en gåde, at der ikke er flere tilbud om vandtilvænning.«, sigur kystlivredningschef Erik Bech. Les metroxpress.dk

3 thoughts on “Í DK læra lívbjargarar børnini at svimja, tí at skúlaverkið svíkur”

  1. »Når mændene følger bademoden og skifter deres Speedos ud med pludder-bukser til under knæet, er der større risiko for, at det går galt. Er man i forvejen en dårlig svømmer, bliver man altså ikke bedre af at svømme i en faldskærm.«

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.