Glæsner meldað avboð til DM vegna sjúku

Danska svimjisambandið skrivar í dag at Mads Glæsner hevur meldað avboð til DM á langgeil í Esberg frá 27. mars til 1. apríl, vegna eina stafylokokk ígerð í blóðinum. Hann hevur verið innlagdur á sjúkrahúsi, og skal nú í longri tíð taka heilivág, og kann tí ikki venja og kappast sum ætlað. Men hann sigur tó sjálvur, at hann enn miðar ímóti EM í Budapest í august:

DSC_0048

“Jeg er selvfølgelig meget ærgerlig over jeg ikke kan svømme DM og DM for hold weekenden efter, da jeg var i meget god form, men lige nu må jeg holde fokus på sæsonmålet som hele tiden har været EM i Budapest til august”

Sundhedsguiden.dk skrivar um stafylokokk ígerð í blóðinum: “Stafylokokker i blodet er en alvorlig tilstand, og bakterierne kan spredes til de fleste organer bl.a. hjertet, hvor en alvorlig tilstand er betændelse på det indre af hjertet og hjerteklapperne (endocarditis), som kan være svær at opdage, og kan ende med en operation, hvor den syge hjerteklap skal erstattes.”

Ella sum Apoteket.dk skrivar tað: “Dybtliggende infektioner, der rammer knogler eller hjerteklapper er alvorlige, og uden behandling vil det ofte ende med, at man dør af sygdommen. Med den rette behandling vil de fleste blive raske.”

So tað er altso einki at spæla við. Viðgerð er antibiotika sum t.d. penicillin, “men hvis bakterierne er i blodet og/eller inde i kroppen er det nødvendigt med antibiotika i drop og evt. operativ fjernelse af infektionen.” (sundhedsguiden.dk).

“Infektioner i de indre organer behandles med antibiotika i mange uger, og undertiden i mange måneder. I starten gives behandlingen direkte i en blodåre under hospitalsindlæggelse. Når infektionen er i ro, kan det blive nødvendigt at erstatte det ødelagte væv med kunstige erstatninger.” (sundhed.dk)

Tað er ikki fyrstu ferð at Mads Glæsner hevur verið raktur av álvarsligari sjúku, upp undir stórar kappingar. Í mars mánaða 2008 fekk hann smittandi livrabruna, allarhelst vegna mat á hæddarlegu í USA, sama ár sum hann í august skuldi luttaka á OL í Beijing. Men tó so kom hann so mikið væl fyri seg tá, at hann í Beijing megnaði at seta norðurlendskt met í 400 frí og í 1500 frí.

3 thoughts on “Glæsner meldað avboð til DM vegna sjúku”

 1. Puha …

  “VM-finalisten og EM-medaljevinderen i svømning Mads Glæsner kommer ikke i vandet de næste fire til seks uger.
  Den 21-årige svømmer har fået en stafylokok-infektion i blodet, og det betyder, at han kun må træne på land indtil den medicinske behandling er overstået.”

  http://www.dr.dk/Sporten/Oevrig_sport/2010/03/19/144131.htm

  “Med et kateder i halsen bliver Mads Glæsner nødt til at holde sig fra sit normale element, og han risikerer i yderligere fem uger ikke at måtte springe i vandet. “
  http://politiken.dk/sport/article928230.ece

  Men hann sigur sjálvur, sambært greinini hjá dr.dk, at tað er altíð nakað at hann kann venja á landi: “Før OL lå jeg helt stille i en periode, uden det gik ud over resultaterne. Denne gang kan jeg holde mig i gang med landtræning, så jeg tror ikke det vil få indflydelse på EM”

  Hann hevur havt bæði meningitis og livrabruna áðrenn hetta, og er tí rættiliga vanur við at vera illa sjúkur. “Det er underligt, for jeg er normalt aldrig syg, men når der sker noget, skal det åbenbart være noget spektakulært”

   1. “Hvordan smitter stafylokokker?

    10-30 procent af befolkningen er bærere af de gule stafylokokker, som findes på huden og i næseborene. De fleste mærker ikke noget til det selv, bortset fra at de kan have en øget tendens til at få små bylder. Men disse raske bærere kan smitte svækkede mennesker for eksempel på hospitalet. Eller de kan selv få en stafylokokinfektion, hvis bakterierne fra huden får adgang til et sår.”

    http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/stafylokokker.htm

    Staphylococcus aureus

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.