Svimjing er best dámda ítróttagrein í Bretlandi

Liam Tancock skrivar her á bloggu síni frá kanning hjá Sport England, at svimjing er tann ítróttagrein sum bretar íðka mest. Umleið 3.2 milliónir bretar fara regluliga í svimjihyl minst 1 ferð 30 minuttir um vikuna, tilsvarandi 7.63% av fólkatalinum í Bretlandi. Talið er vaksið nógv seinasta árið, serliga tá ið tað kemur til bretar ið eru 55 ár ella eldri. Og orsøkin til hetta er óivað átakið hjá bretsku stjórnini, at loyva øllum bretum frá 60 ára aldur og uppeftir at svimja púra ókeypis. Bretar íðka í dag sum heild meira ítrótt, soleiðis at tey nú eru 7 milliónir frá 16 ára aldur og uppeftir sum minst tríggjar ferðir um vikuna íðka onkran ítrótt. Liam Tancock er heimsmeistari í 50 rygg frá HM í Rom í fjør. Sí www.liamtancock.com

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.