SSF avgjørt at linka um kravtíðirnar til juniormet í 50 metra hyli

Fráboðan frá formanni SSF:

Svimjinevndin hevur í dag tikið avgerð um, at tað sjálvandi skal verða ein onnur kravtíð til juniormet á longum hyli enn í stuttum hyli.

Kravtíðirnar fyri juniormet á í longum hyli verður sostatt listin sum er kunngjørdur +2%. Hesin listi fær samam gildistíð sum hin listin, t.e. 1. september 2008.

Harvið hevur Birita Debes sett trý juniormet á hesi heimsmeistarastevnu. Fyrst við 1:10.30 í 100 rygg, har kravtíðin til juniormet er umleið 1:11.06. Síðani við 32.27 í 50 rygg, har kravtíðin til juniormet er umleið 32.66. Og síðani við 1:03.10 í 100 frí, har kravtíðin til juniormet er umleið 1:03.17. Eg sigi ‘umleið’, tí at eg ikki kenni offisiellu hundraðpartarnar enn.

Trupulleikin var, at kravtíðirnar vóru tær somu til at seta juniormet í 50 metra hyli, sum í 25 metra hyli. Vit brúka í øðrum samanhangi eina umrokning á 2%, til dømis tá ið kravtíðir verða settar til altjóða stevnur, og tað er so tann umrokning sum nú verður brúkt eisini her.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.