World Aquatics og LEN broytt junioraldurin hjá kvinnum

Altjóða svimjisambandið World Aquatics broytti herfyri junioraldursbólkin hjá kvinnum, at frá nú vera tær sum fylla millum 14 og 18 ár í viðkomandi kalendaraári, heldur enn 13 til 17 ár. Harvið hava juniorgentur og dreingir sama aldur, har tað til nú hevur verið forskotið við einum ári.

Evropeiska svimjisambandi avgjørdi síðani nú á bureaufundi hin 11. mars 2023, at frá dags dato eisini broyta sín junioraldursbólk, soleiðis at munur ikki er á junioraldursbólkunum hjá hesum báðum sambondum. Avgerðirnar at broyta hetta nú, merkja at gentur 18 ár nú kunnu luttaka á bæði EJM og HMJ í summar.

Norðurlendska svimjisambandið hevur enn ikki broytt sínar aldursbólkar, og eiheldur føroyska svimjisambandið. Hetta má neyðturviliga gerast á rætta stað, og hava vit tí ikki enn eina avgerð um, í hvønn mun hetta ávirkar møguligu luttøku á NMU ella JM, ella fyri føroyskar gentur føddar í 2005 á EJM ella HMJ 2023.

Starvsnevnd SSF fer at viðgera íkomnu støðu, á fundi í annaðkvøld.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.