SSF við í FINA-verkætlan til at styrkja um okkara fyrisiting

Altjóða svimjisambandið FINA bjóðaði herfyri Svimjisambandi Føroya at verða partur av eini serligari verkætlan til at styrkja um okkara fyrisiting, sum liður í ‘good governance’ átakinum hjá FINA ið varð sjósett í fjør summar.

Vit eru 10 lond sum eru vald út av teimum 209 ið eru limir í FINA, og verður uppgávan nú serliga at luttaka á eini 3-daga verkstovu ið verður fyriskipað í Budapest, nú meðan HM verður har í juni.

Útveljingin er vegna okkara heldur veika úrslit frá kanning sum FINA fyriskipaði í september 2021, ið vit síðani bøttu nógv um við lógarbroytingum og nýggju reglugerðum á aðalfundi SSF í apríl.

Vit kunnu møta við tveimum umboðum á hesari verkstovu, og verða tey undirritaði formaður í Svimjisambandinum, umframt nýggi aðalskrivarin Ann Ellingsgaard, ið longu hevur víst seg at vera ein fongur hesum viðvíkjandi.

Eftir ætlan endar hendan verkætlan við framløgu á HM á stuttgeil í desember. Vit í Svimjisambandinum eru spennt uppá hesa uppgávu, og hendan møguleika at fáa leiðbeining frá óivað sera vælskikkaðum ráðgevum.

Við svimjikvøðu

Rókur

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.