Suðuroyar Svimjifelag tók báðar kongateinarnar

Suðuroyar Svimjifelag átti kanska eitt av størru yvirraskilsum á hesi Føroyameistarastevnu, tá ið tey í kvøld megnaðu at vinna gull bæði í 100 metra frísvimjing fyri kvinnur, og í 100 metra frísvimjing fyri menn.

Fyrst varð Alisa Vestergård føroyameistari í 100 frí fyri kvinnur

FML 2021 heiðursmerki 100 frí kvinnur

Og síðani varð Bartal Debess føroyameistari í 100 frí fyri menn

FML 2021 heiðursmerki 100 frí fyri menn

Hóast allar kappingargreinar sjálvsagt hava sama formella status í kappsvimjing, so eru vit í øllum førum summi sum hava hug at kalla 100 frí fyri ‘kongateinin’, tí at tað er ein hin mest elsta og mest populera greinin, til dømis á Olympisku Leikum.

Og her var SuSvim also best í dag, bæði hjá monnum og hjá kvinnum.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.