Alexander Aslak Nørgaard ætlar at svimja 14:40 í 1500 frí í morgin

Swim Open Stockholm byrjaði í dag, har eisini einir 25 danskir svimjarar luttaka, íroknað Alexander Aslak Nørgaard sum ætlar sær at svimja skjótt í morgin

»Jeg er i bedre form, end jeg nogen sinde har været, og det er to år siden, jeg satte min danske rekord på 14.47. Mit fokus i Stockholm er udelukkende på fredagens 1.500-meter, hvor det er mit mål at kunne svømme på 14.40. Og kan jeg komme bare en anelse under, vil det gøre mig til verdens hurtigste i år«, konstaterer Alexander Aslak Nørgaard, der således har noteret sig at den olympiske mester og europarekordholder (14.33,10 min. fra 2020), Gregorio Paltrinieri, forleden svømmede 14.40,38 min. ved det italienske OL-kvalifikationsstævne.

Lesið her á Politiken

Norski Henrik Christiansen eigur norðurlendska metið á 14:45.35, frá HM í Gwangju í 2019, sum Alexander altso ætlar at betra heilt munandi um. Startlistin sæst her, til kappingina í morgin.

Øll úrslit fara at kunna síggjast her á livetiming.se, umframt at tey stroyma beinleiðis her á simidrottstv.se

Photo by N Stjerna, CC BY-SA 2.0

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.