woman looking at sea while sitting on beach

Korona er ikki at spæla við, heldur ikki fyri ítróttarfólk

Lesið her á dr.dk

En af de mest gennemgående teser er, at corona kan forårsage myocarditis – betændelse i hjertemusklen. Endnu er der ikke lavet et endeligt link mellem corona og myocarditis, men flere undersøgelser og studier har allerede påvist, at corona kan være anledningen til hjertebetændelse. Det kan give atleter brystsmerter, åndenød og træthed, mens det i alvorligere situationer kan føre til slagtilfælde, hjerteanfald og hjertesvigt.

Andre studier har vist en sammenhæng mellem corona og lungebetændelse, hvor nogle atleter ikke kan genoprette deres fulde lungefunktion, da lungevævet har taget skade af corona-virusset.

Og derudover har studier også påvist sammenhæng mellem coronasmittede og blodpropper – og en sammenhæng mellem Covid-19 og neurologiske symptomer såsom svimmelhed, sanseforstyrrelser og hovedpine.

Derfor er læger meget påpasselige med at sende atleter tilbage på banen, og af den grund bliver de undersøgt detaljeret før et comeback. De fleste vender tilbage uden de store problemer, men der er nogle atleter, der stadig oplever udfordringer på grund af virusset.

woman looking at sea while sitting on beach
Photo by Pixabay on Pexels.com

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.