Forkvinnan í svenska svimjisambandinum farin frá vegna rok um høvuðklæði

Lesið her á heimasíðuni hjá svenska svimjisambandinum:

– Ulla Gustavsson har ett stort hjärta för Svensk Simidrott, och vi är tacksamma för det arbete som hon har lagt ner i rörelsen, såväl nationellt som internationellt. Men Svenska Simförbundets styrelse tar den senaste tidens debatt på stort allvar, och har kommit till slutsatsen att det inte längre finns förutsättningar för Ulla Gustavsson att framgångsrikt leda Svenska Simförbundet, säger Stefan Persson, vice ordförande i Svenska Simförbundets styrelse. Ulla Gustavsson har därför valt att avgå som styrelseordförande. Hennes personliga uppfattningar och uttalanden står i kontrast till Svenska Simförbundets strategi och grundsyn, att alla barn ska få plats i vår verksamhet på lika villkor.

https://www.youtube.com/watch?v=IeJ5k6RSBD8

Tað hoyrir við til søguna fyri okkum norðurlendingar, at Ulla var ‘forfólk’ (chairperson) í norðurlendska svimjisambandinum eisini.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.