Pernille Blume skurðviðgjørd fyri hol í hjartað

Lesið her á svoem.dk

I slutningen af januar er Pernille Blume blevet opereret for et mindre hul i hjertet. Indgrebet er en nødvendig forebyggelse for at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop. Operationen er forløbet som planlagt, og Pernille Blume har ikke har oplevet nogle komplikationer i forbindelse med indgrebet, som blev foretaget på Rigshospitalet.

– Operationen er gået godt, og jeg er meget glad for, at jeg fik foretaget indgrebet. Jeg fandt efter en udredning på hospitalet ud af, at jeg havde haft en lille blodprop, og i den forbindelse fik jeg derfor også tjekket mit hjerte. Her fandt lægerne ud af, at jeg havde et mindre hul, som skulle lukkes via en operation, fortæller Pernille Blume.

For omkring 18 måneder siden oplevede Pernille Blume en række nerveforstyrrelser i sin venstre arm. Hun forsøgte sig i den forbindelse med en række forskellige behandlinger for nerveforstyrrelser, og det var her, at eksperterne fandt det mindre hul i hjertet, hvor en forebyggende operation blev anset for den optimale løsning.

– Jeg vidste, at det i sidste ende var en nødvendighed med et indgreb, hvis jeg ville nå mine ambitioner og mål. Jeg har haft flere møder og samtaler med dygtige læger, herunder Team Danmarks læge, og det blev i samråd med dem, min træner og overlæge Michael Rahbek Schmidt besluttet, at jeg skulle have lukket hullet i hjertet, for at mindske risikoen for blodpropper og hjertestop. Jeg følte undervejs i hele processen, at jeg var i virkelig kyndige og dygtige hænder hos overlæge Michael Rahbek Schmidt, forklarer Pernille Blume.

Forude venter et par ugers genoptræning for Pernille Blume, inden hun beslutter sig for, hvilke af forårets aktiviteter hun vil prioritere. Genoptræning indleder hun med en træningslejr til Sydafrika sammen med resten af svømmerne på det Nationale Træningscenter (NTC). Noget som den unge svømmer ser frem til.

– Jeg glæder mig til at komme tilbage i vandet på træningslejren i Sydafrika. Det bliver godt at komme i gang igen, så jeg kan genfinde balancen i min krop og blive klar til at race igen. Og jeg kan allerede mærke, at det går i den rigtige retning takket være den store opbakning, som jeg har fået fra min træner, Dansk Svømmeunion, Team Danmarks læge, det skønne personale på Rigshospitalet og ikke mindst min familie, siger Pernille Blume.

svoem.dk

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.