38 ára gamli Santos 21.75 og heimsmet í 50 firvald

Brasilski Nicholas Santos setti í gjár nýtt heimsmet í 50 metra firvaldasvimjing á stuttgeil, á FINA World Cup stevnuni í Budapest. Hetta við tíðini 21.75 sekund, har týski Steffen Deibler átti metið á 21.80, frá tíðini við ‘superdraktum’ á FINA World Cup stevnuni í Berlin í 2009.

Santos hevði ikki trappað niður, nú, og ætlar sær at svimja skjótari á HM á stuttgeil í Hangzhou í desember.

“No, I didn’t plan that, I’ve not even rested before this meet. It’s amazing to swim a world record especially in front of such a crowd. I’m pretty happy but my target is the World Championships in December and I want to swim faster there”

Santos er væl møguligt hin elsti svimjarin nakrantíð sum hevur sett heimsmet.

Lesið t.d. SwimmingWorld Magazine og FINA

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.