E-sport kann koma upp á tal á OL, um spølini ikki eru harðlig

Hetta veit South China Morning Post at siga, frá IOC-forsetanum Thomas Bach. Tey vilja gjarna hava betri fatur á teimum ungu, og vilja tí umhugsa E-sport sum OL-grein, um spølini fylgja standardiseraðum reglum, og ikki eru blóðug ella diskrimerandi.

“We want to promote non-discrimination, non-violence, and peace among people. This doesn’t match with video games, which are about violence, explosions and killing. And there we have to draw a clear line,” he said.

[…]

“So if ever somebody is competing at playing football virtually or playing other sports virtually, this is of high interest. We hope that, then, these players are really delivering sports performance. If [fans] at the end would even play the sports in the real world, we would even be more happy,” he said.

Telduspøl eru longu nú á skrá til asiatisku leikirnar í Hangzhou í 2022. Sum merkir at tey eru nærri innliman í Olympisku Leikir, enn vit í Føroyum ið sum kunnugt ikki sloppu at luttaka undir egnum flaggi á evropeisku leikunum í Baku í 2015.

Photo by artubr

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.