WADA avdúkar álvarslig lýti í dopingeftirlitinum á Rio 2016

Altjóða antidopingfelagsskapurin WADA almannakunngjørdi í gjár hesa frágreiðing frá sínum óheftum eygleiðarum á Ol í Rio 2016, sum avdúkar álvarslig brek í dopingeftirlitinum har. Summar dagar mátti upp til helvtin av ætlaðu dopingtestunum avlýsast, tí at tey funnu ikki viðkomandi íðkarar, og virksemið var sum heilt merkt av væntandi samskipan, niðurskurði í fígging og harav fylgjandi væntandi manning.

IOC eru eftir øllum at døma glað fyri hesa frágreiðing

“The IO report shows that it was a successful Olympic Games with a successful anti-doping programme. The integrity of the programme was ensured despite some challenges the Organising Committee had to overcome. I would like to thank all the involved experts, staff and volunteers”, Dr Richard Budgett, the IOC’s Medical and Scientific Director, emphasised.

Photo by tetedelart1855

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.