Føroyar kláraðu seg væl í kapping við grannalondini

Ein skjótt uppteljing í hond staðfestir, at kappingin var rættiliga jøvn millum grannalondini, um hvør sum vann flest heiðursmerki í opna bólkinum. Nú var hendan kappingin ikki millum lond men feløg, og Danmark og Noregi (og Føroyar) vóru tí eitt sindur undir-umboðaði í mun til til dømis vertslandið Ísland; men stuttligt allíkavæl at telja 🙂

(Suðuroyingar lesa startlista. Dan Hjelm eigur myndina)

Grønland hevur forrestin mær vitandi éitt felag (Nuuk), úr teirri éini svimjihøllini sum finst í landinum.

Land Gull Silvur Bronsa
Ísland 11 15 13
Danmark 10 4 6
Noregi 7 5 3
Føroyar 5 7 10
Grønland 0 0 0

Í kappingini fyri svimjarar 14 ár og yngri stóðu vit okkum óivað enn betri, tá ið Sára R. Nysted har einsamøll vann 8 gullheiðursmerki, og Hugin og Rói rættiliga nógv afturat. Men tað havi eg so ikki talt enn.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.