Shannon Rollason gevst sum høvuðsvenjari á NTC

Danska svimjisambandið hevur í dag kunngjørt at Shannon Rollason hevur sagt upp sítt starv sum høvuðsvenjari á ‘det Nationale TræningsCenter’, at fara aftaná HM á stuttgeil í Doha í desember. Orsøkin er familjan hjá honum ikki hevur trivist so væl í Danmark, og venjarin hjá Páli fer tí nú í vetur aftur til Avstralia.Pressuskrivið frá dønum er soljóðandi …

NTC-cheftræner Shannon Rollason forlader dansk elitesvømning

Dansk Svømmeunion har modtaget NTC-cheftræner Shannon Rollasons opsigelse.

Shannon Rollason har meddelt Dansk Svømmeunion, at han opsiger sin stilling som NTC-cheftræner på Bellahøj og fratræder efter verdensmesterskaberne på kortbane i december. Den australske træner har været ansat som cheftræner på NTC i Bellahøj siden 1. marts 2013. Stillingen udløber først i 2016, men af familiemæssige hensyn vælger Shannon Rollason at afbryde sin kontrakt og forlade Dansk Svømmeunion før tid for at rejse tilbage til Australien.

Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, er ærgerlig over beslutningen men har forståelse for, at familiens trivsel må gå forud for alt andet – også selvom det stiller Dansk Svømmeunion overfor en stor udfordring. Pia Holmen udtaler i den forbindelse:
– Vi må bare indrømme, at Shannons opsigelse bestemt ikke var en del af planen op mod Rio 2016. Samtidig må vi respektere, at private hensyn kan få betydning for det professionelle virke, og det har desværre været tilfældet her. Vi er nu gået i gang med at finde løsninger, så vi også fremover har et optimalt set-up omkring svømmerne på det nationale træningscenter NTC, lyder det fra Dansk Svømmeunions direktør.

Dansk Svømmeunions samarbejdspartner, Team Danmark, ser i Shannon Rollason en international toptræner, der har ført NTC’s svømmere på rette vej mod kommende internationale hovedmål. Opsigelsen betyder imidlertid ikke, at organisationen ser på dansk elitesvømnings fremtid med bekymring.
– Det er naturligvis meget ærgerligt, at Shannon har valgt at opsige sin kontrakt, men det ændrer ikke den kendsgerning, at dansk svømning står rigtig stærkt forud for VM 2015 i Kazan og ikke mindst OL 2016 i Rio. Jeg er sikker på, at Dansk Svømmeunion vil finde løsninger, så de danske verdensklasse-svømmere også vil være medaljekandidater ved de kommende års internationale mesterskaber, udtaler direktør i Team Danmark, Michael Andersen.

Foruden cheftræneren er der ligeledes tilknyttet en assisterende træner til NTC – en stilling, der i dag varetages af træner Stefan Hansen.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.