Svenskur OL-svimjari bjargaði 2-ára gomlum drongi frá at drukna í sínum barnavogni

Ein skakandi hending síðsta mikukvøld hevði allar fortreytir fyri at gerast sorgarleikur, tá ið ein barnavognur við einum íbundnum 2-ára gomlu drongi reyk í Fyris-ánna í Stadsparken í Uppsala, og sakk 2-3 metrar niður á botn. Men lukkutíð komu fyrst ein ungur maður framvið at hjálpa pápanum at leita, og síðani politisturin Cathrin Levander sum luttók fyri Svøríki í svimjing á OL í Athen í 2004.

Cathrin megnaði at finna vognin við dronginum í, og dugdi at geva lívbjargandi hjálp longu meðan hann enn lá fastspenntur í vogninum í ánni, og síðani vóru tey so heldig at ein narkosulækni av tilvild eisini kom framvið, so at tey saman kundu geva best møguligu hjartamassagu inntil ambulansufólkini komu á staðið. Drongurin var druknaður tá ið hann kom upp, men er eftir øllum at døma komin heilt væl frá vanlukkuni, einans við smærri snuddum.

Hoyr eisini sverigesradio

Lyssna: “Tänkte att det är omöjligt”. Cathrin Levander och Tobias Jakobsson berättar:

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.