Jon Hestoy valdur í teknisku nevnd hjá FINA

Altjóða svimjisambandið kunngjørdi í gjár tey fólk sum eru vald millum annað í teknisku nevnd fyri svimjing á opnum vatni, sonevndu TOWSC (Technical Open Water Swimming Committee), komandi fýra árini. Ein teirra er Jon Hestoy, formaður í Svimjisambandi Føroya, sum í 15 ár hevur røkt líknandi uppgávu fyri evropeiska svimjisambandið LEN.

DSC01032

(Hestoy saman við øðrum kendum fólki í Barcelona, “Home” Gharavi og pápa Yannick Lebherz)

Hetta er ógvuliga spennandi fyri Hestoy og okkum føroyingar, tí harvið verður hann ikki bara ein virkin lutur á HM og World Cup og líknandi sum hoyrir beinleiðis undir FINA, fram til HM í Gwanjun í Korea í 2017; men eisini á Olympisku Leikum í Rio í Brasil í 2016. Ein kann siga, at fyrsti føroyingurin longu er úttikin til Rio 2016 🙂

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.