Gydesen biður um OL-billett, hóast hann manglar ein hundraðpart

Politiken skrivar her um hendingina á Indianapolis Grand Prix, har danski Mathias Gydesen fyrst var éin hundraðpart frá OL-kravtíðini í 100 rygg, við nýggjum donskum og norðurlendskum meti 54.41, og síðani reyk eitt sindur frá aftur í finaluni, til har at svimja 54.75. Hann biður um at sleppa á OL-liðið allíkavæl, tí hann var so nær við, og helst uttan at skula royna um aftur á EM í Debrecen, tí at tað tá vil ávirka fyrireikingina til OL.

Donsku leiðararnir eru ikki heilt avvísandi; men tó við ávísum fyrivarni, vælsagtans tí at tey á Danish Open kravdu at svimjarar skuldu klára kravtíðirnar í finalum. Ein avger sum hevði við sær at til dømis heimsmeistarin Jeanette Ottesen mátti stríða seg gjøgnum innleiðandi og finalur fleiri ferðir, hóast ringa øksl.

»Sammen med OL-chef Jesper Frigast og Team Danmark skal vi vurdere hans præstation. Det kan blive til en OL-udtagelse, fordi han har været så tæt på, eller vi kan vælge at give Mathias en ny chance i forbindelse med EM i maj. I vurderingen vil det også indgå, at han svømmede nogbet langsommere i finalen«, siger Lars Sørensen.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.