Pál og Magnus (og Frans) víðari til finalu í kvøld

Tað gekk umleið sum ætlað, hjá føroyingunum á Danish Open í morgun. Fyrsti maðurin í hylin var Magnus Jákupsson, sum við 27.22 kvalifiseraði seg trygt til hálvfinaluna í 50 rygg, seinnapartin, sum næstskjótasti av øllum, rættiliga nær føroyska metinum 26.76. Síðani svam Pál Joensen seg í finaluna í 400 frí, við tíð 3:56.61 beint aftanfyri Anders Lie á 3:56.13 og frammanfyri Mads Glæsner á 3:56.82, allir vælsagtans uttan at spíla seg út. Og Frans Johannesen kom eisini í finaluna í 400 frí, við 4:04.85 og fimtapláss. Hann fyri Danmark heldur enn Føroyar, tí hann býr og er uppvaksin í Esbjerg, men eg haldi at eg nevni hann bara frameftir allíkavæl, við tað at hann í so nógvum øðrum førum hevði verið mettur sum 100% ‘føroyingur búsitandi í Danmark’, sum barn av føroyskum foreldrum.

At enda skuldi Magnus royna seg í 200 blandað, men her varð hann kolldømdur fyri 1 hond í vending í skiftinum millum firvald og rygg. Vit frætta úr Danmark at tíðin var góð, undir 2:09 og allarhelst føroyskt met, um altso hann ikki varð kolldømdur.

Finalurnar byrja klokkan 16:30 føroyska tíð, og verða at síggja her á dr.dk (um altso vit sleppa at síggja sjonvarpingina higani úr Føroyum). Vit hava savna mest viðkomandi leinki á www.svimjing.com/live, har eitt yvirlit yvir føroysku luttøkuna eisini leypandi verður dagført.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.