Napoleon 3 mánaðar karantenu fyri doping

Avstralski langteinasvimjarin Ryan Napoleon hevur fingið 3 mánaðar karantenu fyri doping við evninum Formoterol, og kemur tí ikki at svimja á stóru Commonwealth Games kappingini í India í oktober. Hetta ljóðar til at vera ein av teimum veruliga óhepnu søgunum, við tað at Napoleon eftir øllum at døma av óvart kom til at dopa seg, við tað at apotekið hevði sett skeiva etikettu á ein astma inhalator (!).

FINA sigur at tað er greitt at maðurin ikki ætlaði at dopa seg, men at íðkarin tó so enn hevur ábyrgd fyri at eftirkanna sín heilivág, og tí má dømast. Teir 3 mánaðirnir eru eisini greiður niðurskurður í mun til tey 2 árini sum hann annars eftir reglunum átti at fingið, men tað er sjálvsagt fyri tað tragiskt at maðurin nú skal vera skrásettur sum dopingsyndari, bara tí at apotekið ikki hevði skil á sínum heilivági.

Ryan Napoleon skuldi svimja 400 og 1500 frí á Commonwealth Games, og verður skýrdur ein av teimum heilt stóru nýggju talentunum í langteinasvimjing.

One thought on “Napoleon 3 mánaðar karantenu fyri doping”

 1. SwimNews.com samanber her hendingina tá ið Munoz slapp undan karantenu, við hendingingina nú tá ið Napoleon fær dóm, og sær ongan mun:

  Case 1: Doctor turns up and says: there was a genuine medical reason for my client having erred. Verdict: doctor’s explanation accepted; code broken; swimmer let off

  Case 2: Doctor turns up and says: there was a genuine medical reason for my client having erred. Verdict: doctor’s explanation accepted; code broken; swimmer suspended

  Spot the difference.

  Tíðindaskrivið frá avstralska svimjisambandið kann eisini lesast har, ið millum annað sigur:

  An asthmatic for 20 years, Napoleon took medication from an asthma inhaler which was incorrectly labelled and subsequently tested positive to Formoterol, a common asthma medication, which is also a banned substance on the WADA list.

  Napoleon has taken the asthma medication Pulmicort for the majority of his life, however on this occasion a Pulmicort inhaler was incorrectly labelled, and was actually Symbicort – which consists of the banned substance Formoterol.

  In the FINA hearing which was held via teleconference last Wednesday, the panel accepted that Napoleon was not at fault due to the mistake of the pharmacist incorrectly labelling the medication, and that there was no intent to use the banned substance, which he could have applied for a TUE for, if he knew he was actually taking it.

  FINA did however find that as an elite athlete Napoleon had a ‘reduced responsibility’ in this matter, and should have been fully aware of the medication he was taking, and subsequently applied the three month suspension.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.