Stjórin hjá SVØM biður fólk hyggja frameftir

Stjórin hjá Dansk Svømmeunion kemur nú við sínari útlegging av søguni um danska harraliðið á EM, í bloggu síni á svoem.dk. Hon viðurkennir at tey hava ein trupulleika við at harrarnir eru nakað afturúr í støði í mun til kvinnurnar, men heldur at rokið í Budapest mest var vegna stress og feiltulkingar og ymiskir mátar at tackla sovorðið uppá. Og sigur so annars: “Jeg synes også, det kunne være rart, om der for en gangs skyld blev udvist noget anerkendelse af vores eliteafdelings arbejde og resultater. Eller er vi blevet så medaljevante allerede, så seks medaljer ved et EM, er noget, vi tager som en selvfølge, at der bare leveres?”

Hon er sum heild ógvuliga nøgd við avrikið í Budapest og aðrastaðni: “Europa Mesterskaberne i svømning i Budapest blev en stor sportslig succes for Dansk Svømmeunion. Med seks medaljer og 12 finaler blev de sportslige målsætninger mere end indfriet. Hele sommeren har jo været ret fantastisk for elitesvømmerne, med medaljer til EJM og super flotte resultater af årgangssvømmerne ved NÅM også. ”

Men heldur so hinvegin: “Det rører dog naturligvis ikke ved den kendsgerning, at dansk svømning har en stor udfordring på herresiden. Vi har med få undtagelser i en årrække ikke formået at udvikle herresvømning i et tempo, der kan matche damernes udvikling. Det er ikke nogen nyhed og ej heller raketvidenskab for alle med indsigt i dansk svømning, at vi savner en bred trup på herresiden. Og det skal vi i fællesskab kigge os selv i spejlet på, analysere årsagerne til, og så gøre noget ved.”

Men støðan er altso sambært henni beint nú, at hóast rok í miðlunum, so er hetta málið viðgjørt og avviklað innanhýsis, soleiðis at tey nú kunnu hyggja frameftir: “Efterfølgende har vi haft en intern, konstruktiv og god dialog med repræsentanter fra herrelandsholdet, hvor vi kunne tale ud om sagen. Den sag har vi nu sammen lukket ned én gang for alle. Nu vil vi se fremad, har vi aftalt. “

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.