AGF sagt høvuðsvenjaran upp, eftir 21 ár í starvinum

Danska svimjifelagið AGF skrivar í tíðindaskrivi á heimasíðu sínari, at tey hava avgjørt at ‘fríttstillað’ høvuðsvenjaran Niels-Jørgen Jørgensen, eftir 21 ár í starvinum. Tey siga at tað er neyðugt hjá teimum at umskipa og rationalisera, sum ljóðar sum um at har eru fíggjarligir trupulleikar. Men hinvegin eisini at tey arbeiða uppá at fáa bygt eitt sterkt toymi, “der kan sikre AGF’s fortsatte udvikling og ikke mindst stolte traditioner”. AGF eigur minst tvey toppnøvn í danskari svimjing, við ryggsvimjaranum Pernille Larsen og langteinaranum Viktor Bromer. Les her á SwimNews.dk

2 thoughts on “AGF sagt høvuðsvenjaran upp, eftir 21 ár í starvinum”

 1. Tað er so mín meining. Svimjing er ikki sum fótbóltur ein ítróttur sum trívist við títtari útskifting av venjarum, ella at ein rúgva av ‘heilunum’ fara í senn. Men tó so verður nærmast alt umskipað í løtuni, so at tey sum Russland og Avstralia risikera at missa alt á gólvið, av tí at alt skal byggjast upp av nýggjum.

  Fótbóltur er eftir forrestin heldur ikki ein ítróttur sum eg haldi trívist við títtari útskifting av venjarunum. Men fyri tað fyrsta hava tey ikki peiling av nøkrum sum helst í fótbóltinum, og fyri tað næsta eri eg líkaglaður.

 2. Frá http://www.simma.nu

  Ricky Clausen: Hann var venjari í Fredericia í nøkur ár har hann gjørdist kendur sum ein góður venjari. Síðan fór hann til Kvik Kastrup, men gavst eftir bert 3 ár. Eg veit ikki hvat hann ger nú, men hann skrivar nógv fyri simma.nu og hann var kommentator fyri DK sjónvarp seinasta summar.

  Nogle spørgsmål man kunne stille sig selv i aftensolen i Strøby:

  Til klubberne

  – Flere klubber skifter ofte træner (Oftere end hvert andet/tredie år). Spørger klubledere i disse klubber sig selv, hvorfor de ofte skifter trænere?

  – Ved disse klubber, hvad der generelt motiverer trænerne?

  – Ved de, hvad der specifikt er drivkraften for netop deres træner?

  – Forfølger klubberne deres målsætninger eller er de blot “papir-målsætninger”?

  – Er alle store klubber afklarede omkring de udfordringer netop deres klub har?

  Til trænerne

  – Flere trænere skifter ofte job (Oftere end hvert andet/tredie år). Spørger disse trænere sig selv, hvorfor de ofte skifter job?

  – Ved trænerne, hvordan man kommunikerer tydeligt og klart med ulønnede uden sportslig baggrund og viden?

  – Ved trænerne, hvad der motiverer klublederne?

  Alle sammen spørgsmål, som man kunne ønske sig, der engang imellem blev dvælet ved i mange klubber og hos mange trænere….

  Og til de klubledere og trænere, der passer ovenstående beskrivelse og nu sidder foran skærmen og tænker “Tror du virkelig, vi ikke tænker over disse ting?!” kan jeg kun svare (på jysk): Det virker dæleme ikke sådan…

  God aften herfra
  /RC

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.