ESE vann DHM 2010, við hjálp av Seppala og øðrum

Árliga danska liðmeistarastevnan hevur verið um vikuskiftið, har svimjifeløgini seta upp lið við ymiskum avmarkingum um mesta tal av kappingum hjá hvørjum einstaka svimjara og líknandi, nakað sum tá ið landsdystir eru. Samlaði vinnarin av bestu deild gjørdist Elitesvøm Esbjerg, sum hevði styrkt sítt lið við fýra finnum, harav tann eini var fleirfaldi evropameistarin og heimsmeistarin Hanna-Maria Seppälä. Lesið til dømis á www.swimnews.dk og danska partinum av www.simma.nu.

Tað varð annars hildið fyri givið, at Sigma NS fór at vinna klárt, við hjálp av styrk uttanífrá. Til dømis segði Ricky Clausen í sínari ‘krystalkúlu’ á www.simma.nu, áðrenn stevnuna, at

“Der er ingen spænding overhovedet i spørgsmålet om “mesterskabet”. Det vinder SIGMA NS med langt, langt, langt ned til nummer to!! Julie Hjort-Hansen må forventes at tilstøde SIGMAs hold, der også har fået tilgang af brødrene Wildeboer og desuden forstærkes af en utroligt godt svømmende Mathias Gydesen! Samtidig er Mads Glæsner syg og deltager ikke for VAT = No contest. ESEs piger er alt for svage til at deres stærke drenge på nogen måde kan sikre guldet.”

“Ydermere har DHM altid handlet om, hvem der havde det højeste niveau på de 6-7 ringeste svømmere på holdet, og her er SIGMA laaaaaangt foran sølvet (Som længe bliver en tæt kamp mellem VAT og ESE, selv om VAT sejrer med over 500 point til sidst).”

Men støðan gjørdist altso ein onnur, at Elitesvøm Esbjerg vann klárt, við túsund FINA stigum meira enn Sigma NS, og at Farum síðani gjørdist nummar trý frammanfyri VAT. Swim Team Hovedstaden, Swim Team Midtjylland og Gladsaxe noyðast at flyta niður í fyrstu deil, meðan STO95, Aalborg og AGF flyta upp.

Reglugerðin hjá danska svimjisambandinum loyvir eftir øllum at døma at útlendskir svimjarar koma inn á donsku liðini bara til hesa einu liðmeistarastevnu, har tað annars eru strangari krøv í sambandi við vanligu meistarastevnunum. Vælsagtans ein loran í reglunum til at geva feløgunum kjans at styrkja um sín hóp, ið tó av summum verður tikin upp við stálhandskum. Aftur til Ricky Clausen á www.simma.nu:

Vi har forstået, at der har været mange sure miner og slet skjult harme over ESE’s import af fire finske svømmere, men for pokker: Sådan er reglerne jo! Det er jo ikke de klubber, der følger reglerne, man skal være harm over – det er reglerne, vi skal være harme over… regler, der tillader, at man kan putte EU-borgere i et fly torsdag aften og de så er startberettigede lørdagen og søndag, hvis de blot har været medlemmer af klubben i en måned.

ESE har valgt, at sejren var vigtigere end hensynet til de yngre svømmere i klubben, der har trænet gennem hele året for at komme på holdet, vigtigere end at vise, hvad klubbens reelle niveau er og især at sejren i sig selv var vigtigere end måden den blev vundet på. Men den overvejelse er jo altså helt op til ESE. Min klub havde aldrig valgt at gøre det – ligesom jeg ved mange andre klubber heller ikke havde. Men det har ESE valgt. Og de har fulgt reglerne! Så til alle de harme mennesker: Tag en tudekiks!

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.