Kast-A-Way bloggan hevur nógv gott um ítróttarpsykologi

Rithøvundurin Eric skrivar regliga um ítróttarpsykologi, og hevur nokk skil á tí við síni master-útbúgving í “Sports Behavior and Performance”. So har er ymiskt áhugavert, sum t.d. hendan tilvísing til “Top Notch Sport Psychology” grein, ið sigur m.a. at tað er betur at hyggja at videoendurtøkum í “full-speed”, heldur enn “slow-motion”, tí at slow-motion hevur negativa effekt á ‘timingina’. Ella hendan, har tað verður víst á hvussu Canadian Swimming brúkar at steðga negativum tankum hjá sínum svimjarum, um teir síggja egnan vánaligan teknikk í video, við beinanvegin at visualisera og hugsa positivt… ella bara gera nakrar sprellimenn. Ella hendan, um hvussu týðandi tað er at skapa liðanda eisini á svimjiliðum, við praktiskum hugskotum til venjingina. Ella hendan, við tilvísing til mentala “ABC” amboðskassan hjá USA Swimming.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.