Forboðið móti ‘superdraktum’ er bara galdandi í éitt ár

Hetta sigur Phillip Whitten, fyrrverandi blaðstjóri á SwimmingWorld Magazine, í blogguposti her á swimnetwork.com.

The ban is in effect only for one year, after which it may be reconsidered, and there are powerful individuals and forces that would like very much to reverse the decision taken in Rome. At the same time, efforts are underway to lessen the impact of the Congress’ decision by exempting open water and Masters swimming from the ban – clearly not the intent of the makers of the motion, Mark Schubert and John Leonard, or the Congress, and a violation of FINA’s own rule, GR 5.3.

Sum tit nokk kunnu lesa út í frá hasum, so er hann bestemt ikki fyri superdraktum, og heldur í greinini eisini áfram við at greiða frá hví. Eg haldi ikki persónliga at argumentini hjá honum eru so góð, at til dømis draktirnar allatíð verða skiftar út við nýggjar, meðan tað er nógv longri millum at til dømis stengurnar í stangspring verða skiftar út við nýggjar og betri. Men ein viðmerkjar hevur hinvegin eitt rættiliga gott aftursvar til hetta, at ‘jamen hetta hendir jú í øllum møguligum øðrum ítróttargreinum eisini’:

I am getting so tired of the comparisons to other sports where the technology is, and always has been part of the sport. You can’t pole vault without a pole, you can’t bike race without a bike and you can’t play tennis without a racket. The technology or external tool, is integral to the sport. Its not a question of if, but how much technology you will use. Put simply, you can swim without a suit, without changing the basic nature of the sport. For many of us, the suits were adding an external tool to swimming that was not integral to the sport.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.