FINA samtykt at banna superdraktirnar

Tit hava longu sæð tað í viðmerkingum her, og nú kann tað eisini lesast t.d. á SwimmingWorld Magazine: FINA fer at avmarka allar svimjidraktir til ikki at muga ganga niður um knø, og ikki upp um nalvan á monnum. Kvinnur kunnu brúka draktir við stroppum, men so ikki meira. Og draktirnar skulu gerast burtur úr tekstilum, heldur enn heilar burtur úr plastevni.

FINA hevur eisini gjørt ymiskar aðrar reglubroytingar, so sum at tey nú skera út í papp, at hvør svimjigrein skal umfata ein fjórðing av teininum í blandaðari svimjing. Allar einstaklingakappingar skulu vera sundurskildar í menn og kvinnur. Og heimsmet kunnu bara setast í feskum vatni. Broytingar sum skulu tryggja at fólk ikki boyggja tær reglur, sum leingi hava verið kanska bara óskrivaðar.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.