USA fylgir FINA listanum, við undantaki av ‘traditionellum’ draktum

Amerikanska svimjisambandið meldar nú út at tey frá 1. juni 2009 einans góðtaka draktir sum eru góðkendar á FINA listanum, á til dømis amerikansku meistarastevnuni og amerikansku úttøkustevnunum til HM. Men tey siga eisini rættiliga áhugavert, at FINA listin einans viðkemur ‘nýggjar’ draktir, og at allar traditionellar draktir tí kunnu brúkast, so leingi sum tær hjá konufólki ikki koma upp á hálsin ella út á armarnar, og hjá mannfólki ikki eru longri enn upp á nalvan og niður á knæ.

Additionally, since the FINA-approved list only addresses “new model” swimsuits submitted by swimsuit manufacturers, swimmers will, until otherwise directed by FINA, also be able to wear traditional swimsuits provided the suits meet the following criteria:

 1. For female swimmers, the swimsuit shall not cover the neck, extend past the shoulders or past the pelvis, and
 2. For male swimmers, the swimsuit shall not extend above the navel or below the knees.

2 thoughts on “USA fylgir FINA listanum, við undantaki av ‘traditionellum’ draktum”

 1. Eg dugi ikki at finna hvar FINA nevnir at draktirnar skulu vera nýggjar, og tað er eisini eitt sindur frustrerandi at har so ikki er eitt skeringspunkt. Har burdi væl verið ein dagfesting av onkrum slag, sum segði at frá nú av eru draktir ‘nýggjar’?

 2. Avstralska svimjisambandið sigur í tíðindaskrivi, at tey góðtaka bara draktir á FINA listanum, við undantaki av “training suits” …

  FINA Ruling on Swimwear

  Following FINA’s announcement on swimwear approval on May 19 2009, only FINA approved swimwear will be allowed to be worn at Swimming Australia events. This means swimmers can only wear the 202 swimsuits currently approved by FINA. Swimmers are not able to wear one of the 136 that need modifications, or the 10 that have been banned.

  The complete list of approved swimsuits can be found on the FINA official website at http://www.fina.org. We strongly encourage all swimmers to check this list before competing.

  At the upcoming Telstra Grand Prix and Telstra Short Course Championships all swimwear will be checked during marshalling and swimmers will be asked to record the make and manufacturer of their swimsuit.

  Please note that training swimsuits are exempt from the ruling. Training swimsuits are defined as the following:

  • Men’s training swimwear is defined as “briefs” that cover the body surface from hips to groin and do not extend above the waist or onto the thighs;
  • Women’s training swimwear is defined as “open back” and “open shoulder” designs that extend down to the groin and do not extend to the thighs.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.