SwimmingWorld heldur eisini at søgan um Italia er verd at nevna

Handan søgan hjá Craig Lord verður eisini nevnd her í The Morning Swim Show, um at Italia risikerar at verða bannað av FINA frá HM í Rom, av tí at Italia enn loyvir sínum svimjarum at brúka Jaked J01 draktina. Tey vísa til at Craig Lord hevur tosað við onkra keldu í FINA, so tað er kanska meira enn bara villar spekulatiónir…


6 thoughts on “SwimmingWorld heldur eisini at søgan um Italia er verd at nevna”

 1. Grunnleggjandi so ger FINA bara reglur fyri sínar egnu kappingar. Soleiðis um FINA-lógirnar eru skrúvaðar saman, so kann hvør FINA-tjóð gera sínar egnu reglur fyri so at siga alt. Tá ið FINA tekur eina avgerð um hvørjar draktir kunnu nýtast, so merkir tað, at hetta eru draktir, ið kunnu nýtast til kappingar, ið FINA fyriskpar.

  Skilji gott at fólk eru uppøst yvir tilgongdina til hetta draktamál, men tá ið fólk rógva upp undir at FINA skal banna eina tjóð, tí at tey vilja loyva aðrar draktir, enn tær, ið FINA góðkennir, so haldi eg at endamálið bara er at halda eld í málinum so leingi sum gjørligt.

  Jon

  1. Tað er væl soleiðis, at tá ið ein kapping verður fyriskipa, so lýsur fyrireikarin, um hann ynskir ella meinar at tað er brúk fyri tí, at tað eru FINA reglar ella ikki, sum eru galdandi til hesa kapping.

   So jú, Rókur, eg vil meina at Craig Lord roynur alt tað hann kann, at rættvísgera sína hetz í hesum máli við at blása alt upp og útum allar proportiónir.

   Synd, tí eg vil meina at hann ger stóran skaða.

  2. Súkklingin fekk sum kunnugt fyri nøkrum árum síðani ein ógvusligan dopingtrupulleika, sum fjølmiðlarnir (sikkurt heilt rættvíst) blástu upp. Súkklingin royndi at rudda upp og dyssa niður… men miðlarnir blástu allíkavæl søguna upp, hvørja ferð ein nýggj dopingsak kom á banan.

   Eg var sjálvur ein passioneraður súkkling-afficionado, sum fylgdi við líka frá Paris-Roubaix um várið, til HM tá einaferð um heystið. Í dag kann eg ikki ein gang nevna hvør sum førir í Giro’ini beint nú (ella fyri tann skyld, um Giro’in er yvirstaðin). Hvør sum førir World Cup, ella hvør sum er favorittur til Tour de France.

   Eg vil helst ikki samanbera draktirnar við doping, men bara vísa á, at hetta altso er tað sum fjølmiðlarnir skriva um, í løtuni. SwimNews og SwimmingWorld Magazine eru miðlarnir innan svimjing, um ikki tú lesur L’Equipe og líknandi ítróttaravísir, ella er ordiliga passioneraður og lesur teir meira smalu bloggarnar.

   Allir miðlarnir – íroknað L’Equipe – skriva í løtuni so gott sum bara um draktirnar, ella um tey met sum verða sett ‘sikkurt pá grund av draktunum’. Um svimjingin hevur hug at undirmeta hendan dekning, ella halda at vit kunnu stýra dekninginum sjálvi, uttan fyrst veruliga at fáa skil á hendan trupulleika, so eru vit líka illa fyri sum súkklingin.

   Vit eru eftir mínum tykki eftirhondini ógvuliga stutt frá at vanligi borgarin hugsar ‘snýt’, hvørja ferð hann hoyrir um eitt svimjimet. Kanska sunnari ‘snýt’ enn við doping, men tó snýt. Og so kann tað gera tað sama, hvat vit svimjinørdar halda, tá ið tað kemur til uppbakning og sponsorar og líknandi.

   1. Einaferð las eg swimnews, men ikki meira, og eg veit at nógv hava tað uppá sama máta. Og “skyklapparnir” skulu sita sera tættir um tykur ikki hava lisi hetta fyrr fleiri ferðir á netinum. Og vandin fyri at eg og nógv onnur droppa svimjing.com er ikki utopiskur. Craig Lord livur av at selja sítt **** og tí skrivar hann sum eitt svakt. Og eg ivist onga løtu í at hann velur at skilja alt til sín fyrimun fyri at selja seg enn meira.
    Eg ynski ikki at alt skal vera ohh so ljósareytt og fínt sum eg lesi, men halló, eg tími heldur ikki hin vegin.

 2. Tad er akkurát tad sama eg havi hugsa um. Súkling boykotti eg konsekvent grunda á tad masiva dopinproblemi innan ítróttin. Og serliga tá man hoyrir ekspertarnir úttala at í stadin fyri at mótmala doping í súkling, so skal tad bara vera loynt. Nakad sami hugsunarháttur sum valdar innan svimjingina, at nú tá draktirnar er komnar inn, so vendist ikki aftur, og so skal tad bara vera loyvt. Og eg má siga sum er, at eg veit heldur ikki hvør hevur heimsmet í svimjing longur. Fyrr var tad ein stórhending tá eitt heimsmet var sett og eg visti allar tídirnar í høvdinum. Men nú er tad mest sum dagligdagur at metini rúka, og man hugsar bara, ja ja enn ein superdrakt sett met.

 3. Nú skrivaði eg mítt innlegg fyri at vísa á, at søgan um Italia sum skuldi blíva bannað av FINA, tí at teir loyva svimjarum at brúka aðrar draktir enn tær, ið standa á positivlistanum, er langt úti.

  Tað eru tríggir ella fýra træðrir, her á svimjing.com, har tit umrøða um draktirnar skulu vera loyvdar ella ikki. Har hava vit øll møguleikar fyri at vera samdir ella ósamdir.

  Hvussu italiumenn lata seg í til svimjikappingar í Italia, tað er teirra borð. Íhvørtfall sambært FINA-lógum og reglugerðum

  Jon

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.