Danska svimjisambandið vil seta forboð ímóti ‘superdraktum’

Sí www.svoem.dk og swimnews.dk. Forboðið skal galda fyri teir yngru svimjararnar, sum í ár eru gentur føddar í 1995 og seinni, og dreingir føddir í 1993 og seinni. Danska svimjisambandið sigur at orsøkin er partvís svimjiteknisk og partvís økonomisk:

Svømmeteknisk hensyn: Dansk Svømmeunion ønsker, at de yngste svømmere skal lære at svømme hurtigt, have den rigtige kropsposition i vandet og derved svømme teknisk korrekt uden brug af den nyeste teknologi.

Økonomisk hensyn: Det er for Dansk Svømmeunion vigtigt, at alle forældre kan være med rent økonomisk, når svømmerne er helt små, og at dansk svømning således fastholder flest mulige talenter, uden at økonomien skal lægge en dæmper på opbakningen fra forældrene.

5 thoughts on “Danska svimjisambandið vil seta forboð ímóti ‘superdraktum’”

 1. Hvussu skal tað so praktiserast, eg meini:

  Hvørjar draktir eru superdraktir?
  Hvat við teimun sum longu hava keypt eina drakt ?

  Eg meini so við, at ein kann saktans ímynda sær, at onkur hevur spart saman í langa tíð, ein av teimun sum ikki hevur nógvan pening, fyri at ogna sær eina til DÅM og á tann hátt ikki standa aftan fyri reint materialistiskt, fyri so at fáa at vita at ein nú hevur gjørt alt tað til fánýtis?

  Skal svoem.dk so keypa tær draktirnar inn ?
  Ikki nøkur nem avgerð hah?

  1. Lat forboðið galda frá t.d. byrjan av næsta kappingarári. So fáa tey kanska ein trupulleika við at nøkur met verða sett á DÅM, sum verða torfør at fáa slettað aftur… men tað er betur at gera okkurt við trupulleikan tá, enn ongantíð.

  1. Her skrivar Bo Jacobsen okkurt, høvuðsvenjarin hjá West Swim og Elspu, og fleirfaldur ársins venjari í Danmark:

   Speedo dragterne gjorde deres indtog til stævnet og de svømmere fra os og andre klubber, der havde anskaffet sig en sådan præsterede generelt bedre end forventet, så dragten er pt. den bedste og giver både en psykisk og reel fordel.
   Ærgeligt vi er nået derud, hvor dragter kan gøre en reel forskel, men det er fakta.
   Vi elitetrænere i ladet og svømmeunionen vil stå sammen og prøve at forhindre at årgangssvømmere skal have lov at bruge nyere dragt typer.
   Så vi forventer et klart forbud mod andet end små badebukser til drenge og almindelige klassiske badedragter til piger i fremtidige årgangs konkurrencer.

   http://www.westswim.dk/index.php?module_id=24&news_id=418

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.