Høvdu vit bara verið rennarar

Keypti mær eitt Garmin 305 ur á túrinum til Haderslev, sum loggar puls og GPS meðan eg renni. Ófatiliga stuttligt at kunna síggja ferð og hall frá sekund til sekund, og hvussu kroppurin so klárar avbjóðingina. Men bara synd at eg ikki eri í form 🙂

Urið er rættiliga nøjagtigt. Rann 6 kilometrar inn um Glyvrar herfyri, og so nágreiniligu somu rutu heim aftur, og var bara 10 metrar frá punktinum sum eg byrjaði, tá ið eg kom heim aftur. Rann eisini nakrar umgangir á Svangaskarð fríggjadagin, sum allir hildu seg innanfyri teir ísv GPS lovaðu max 20 metrarnar frávik.

Sami munur er tíverri eisini galdandi viðvíkjandi hæddarmátingunum, sum merkir at ‘Sýnan’ á Toftum til tíðir er í 40 metra hædd, og til tíðir í 50 metra hædd. Altso 20% frávik, hóast munurin heldur seg innanfyri teir 20 metrarnar sum GPS lovar. Og so er rutan konsekvent altíð nakrar metrar longri suðuri enn satellit-kortið, so at tað sær út sum um at eg renni við síðuna av vegnum.

Har fylgdi okkurt forrit við urinum, og eg fann okkurt annað á netinum, sum ger at eg kann síggja alt sum grafar á telduni, og annars skráseta onnur áhugaverd ting, sum t.d. hvørjar skógvar eg brúkti, hvussu veðrið var, hvør hvílupulsurin og vektin hjá mær er, og so framvegis. Tað eina forritið trekkir enntá sjálvt veðurupplýsingarnar av netinum.

Og so er rættiliga lætt at leggja tað á alnetið eisini, til onnur at flenna at. Man kann keypa ein ‘foot pod‘ til at skráseta strekki, um man vil máta rennur á rennibandi, og eisini kadensumátari (hvussu títt man traðkar) til súkklutúrarnar. Bara synd at urið ikki er nóg vatntætt til at kunna brúkast í havsvimjing.

Ein dag fáa vit óivað okkurt líkandi til svimjing, sum skrásetir ferðina hjá okkum konstant í mun til pulsin. I wish.

Ger viðmerking

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.